allergenen

  • allergenen per smaak: onderaan deze pagina.
  • kruisbesmetting: onderaan deze pagina.

Allergenen

Op alle smakenbordjes in de ijsvitrine en op de leesmuur is alle informatie over deze allergenen terug te vinden.

IJsknijper

Na bijna iedere bol spoelen wij de ijsknijper. Uiteraard kunnen wij op uw verzoek deze nogmaals extra goed spoelen.

Vegan

Alle vruchtensmaken behalve banaan zijn vegan

Ei

Alle melk- en yoghurtsmaken bevatten gepasteuriseerde eiproducten. Pistache gebruikt geen rauwe eiproducten.

Lactose

Alle melk- en yoghurt smaken bevatten gepasteuriseerde melk (lactose]. Pistache gebruikt geen rauwe melk.

Pinda-allergie

Om risico te vermijden, is het geen enkel probleem om bij Pistache een ander voorverpakt ijsje op te eten. 

100% zekerheid

Bij twijfel kunt u elke dag met mij contact opnemen. Marjon Merkens 06 12 99 81 97

Alcohol

Sommige smaken bevatten een klein beetje alcohol. Op de smakenbordjes en op de leesmuur kunt u zien welke smaken dat zijn.

dreamstime_xxl_62303380

Spikkels en snoepjes

Alle soorten spikkels bevatten synthetische Azo-kleurstoffen. De snoepjes zijn een bom van gelatine en synthetische Azo-kleurstoffen

Kasjroet

De ingrediënten in het ijs van Pistache voldoen niet aan de spijswetten van de kasjroet. 

Halal

Het ijs van Pistache bevat geen gelatine, de snoepjes wel! Smaken met alcohol: dit kunt u op de smakenbordjes zien.

جميع النكهات حلال. ليس الحلويات. النكهات مع الكحول: يذكر على أطباق التذوق.

Biologisch/palmolie

Niet alle grondstoffen en vruchten zijn biologisch. Soms kunnen grondstoffen en producten voor het ijs palmolie bevatten.

Kleursoffen

Pistache voegt geen synthetische Azo-kleurstoffen of smaakstoffen aan het ijs toe. Smaken zoals smurf of drop maken wij niet.

Suikervrij ijs

Ons suikervrij ijs is bereid met fructose. Het bekertje à € 1,50 is separaat verpakt. De smaken wisselen iedere keer. Soms is er mango, en soms is er aardbei of framboos.

Het uitsluiten van kruisbesmetting is wenselijk maar toch is het altijd aanwezig. In het seizoen kan de receptuur of een productsamenstelling veranderen. We draaien eerst de smaken op waterbasis, daarna de smaken op melkbasis en pas daarna de smaken met gluten. Smaken met noten en pinda worden als laatste gedraaid. Bij Pistache wordt de hele dag door het ijs gespateld en overgeschept op andere ijsbakken. Bovendien werken wij boven de ijsvitrine met ijshoorntjes die gluten bevatten. Wij doen ons best, maar een volledige garantie voor het 100% uitsluiten van kruisbesmetting is op grond van het bovenstaande in de praktijk niet! haalbaar.