allergenen/suikervrij

Allergenen, veganisme, voedselwetten, ingrediënten en biologische waarden

Een allergie is een uiterst vervelende aandoening die veroorzaakt wordt door allergenen zoals gluten, melksuiker (lactose), ei, soja, pinda en alle andere noten. We hebben allemaal onze persoonlijke voorkeuren en beperkingen. In het onderstaande overzicht heeft Pistache voor u alles op een rijtje gezet.

Kruisbesmetting

Het uitsluiten van kruisbesmetting is wenselijk maar toch is het altijd aanwezig. In het seizoen kan de receptuur of een productsamenstelling veranderen. We draaien eerst de smaken op waterbasis, daarna de smaken op melkbasis en de smaken met gluten, noten en pinda als laatste. Bij Pistache wordt de hele dag door het ijs gespateld en overgeschept op andere ijsbakken. Bovendien werken wij boven de ijsvitrine met ijshoorntjes die gluten bevatten. Wij doen ons best, maar een volledige garantie voor het 100% uitsluiten van kruisbesmetting is op grond van het bovenstaande in de praktijk niet haalbaar.

Allergenen

Op alle smakenbordjes in de ijsvitrine en op de leesmuur bij Pistache is alle informatie over deze allergenen terug te vinden.

IJsknijper

Na bijna iedere bol spoelen wij de ijsknijper. Uiteraard kunnen wij op uw verzoek deze nogmaals extra goed spoelen.

Vegan

Alle vruchtensmaken behalve banaan zijn vegan. Een vegan ijshoorntje met een natuurlijke zwarte kleur kost € 0,25 extra. 

Ei

Alle melk- en yoghurtsmaken bevatten gepasteuriseerde eiproducten. Pistache gebruikt geen rauwe eiproducten.

Lactose

Alle melk- en yoghurt smaken bevatten gepasteuriseerde melk (lactose]. Pistache gebruikt geen rauwe melk.

Pinda-allergie

Als u geen risico wilt nemen, is het geen enkel probleem om bij Pistache een ander voorverpakt ijsje op te eten. 

100% zekerheid

Bij twijfel kunt u elke dag met mij contact opnemen. Marjon Merkens 06 12 99 81 97

Alcohol

Sommige smaken bevatten een klein beetje alcohol. Op de smakenbordjes en op de leesmuur kunt u zien welke smaken dat zijn.

Glutenvrij en lactosevrij

Deze hoorns zijn gratis als wij er ijs opscheppen. Vanwege de geringe voorraad bij de leverancier zijn deze hoorns niet los te koop.

Kasjroet

De ingrediënten in het ijs van Pistache voldoen niet aan de spijswetten van de Kasjroet.

Halal

Het ijs van Pistache bevat geen gelatine, het haaiensnoepje wel. Sommige smaken bevatten een klein beetje alcohol.

Spikkels en de haai

Alle soorten spikkels bevatten synthetische Azo-kleurstoffen. De haai is een bom van gelatine en synthetische Azo-kleurstoffen

Biologisch/palmolie

Niet alle grondstoffen en vruchten zijn biologisch. Soms kunnen grondstoffen en producten voor het ijs palmolie bevatten.

Kleurstoffen

Pistache voegt geen synthetische Azo-kleurstoffen of smaakstoffen aan het ijs toe. Smaken zoals smurf of drop maken wij niet.

Macarons

De macarons zelf zijn glutenvrij. De banketbakkerij waar zij worden gemaakt werkt ook met producten die gluten bevatten.

Suikervrij ijs

Ons suikervrij ijs is bereid met fructose. Het bekertje à € 1,50 is separaat verpakt. De smaken wisselen iedere keer. Soms is er mango, en soms is er aardbei of framboos.

Zout

Alleen aan de smaak zoute karamel wordt een snufje zout toegevoegd.

IJs en calorieën

Helaas, mager ijs bestaat niet. Suiker werkt vriespuntverlagend, want zonder suiker kan je het ijs niet scheppen.  En, suiker = suiker.