allergenen

Het uitsluiten van kruisbesmetting is wenselijk maar toch is het altijd aanwezig. In het seizoen kan de receptuur of een productsamenstelling veranderen. We draaien eerst de smaken op waterbasis, daarna de smaken op melkbasis en pas daarna de smaken met gluten. Smaken met noten en pinda worden als laatste gedraaid. Bij Pistache wordt de hele dag door het ijs gespateld en overgeschept op andere ijsbakken. Bovendien werken wij boven de ijsvitrine met ijshoorntjes die gluten bevatten. Wij doen ons best, maar een volledige garantie voor het 100% uitsluiten van kruisbesmetting is op grond van het bovenstaande in de praktijk niet! haalbaar. Benader alleen mij wanneer u speciale wensen heeft.

Dit is mijn grootste angts. Vraag naar mij of bel mij wanneer u twijfelt. Ga niet af op de lieve en goedbedoelde adviezen van de medewerkers; zij weten niet alles over de grondstoffen en ijsbereiding. Ik wel.

 

Na bijna iedere bol spoelen wij de ijsknijper. Uiteraard kunnen wij op uw verzoek deze nogmaals extra goed spoelen.

Ook op alle smakenbordjes in de ijsvitrine en op de leesmuur is alle informatie over de allergenen terug te vinden.

Alle vruchtensmaken behalve banaan zijn vegan.  Vegan of glutenvrije ijshoorn € 0,50 extra.

Het suikervrij ijs wordt bereid met fructose; er worden geen andere suikers aan toegevoegd. Dit ijs verpakken wij in bekertjes omdat het niet in aanraking met het ijs in de vitrine mag komen. Smaken: framboos, aardbei of mango (zolang de voorraad strekt). Prijs per bekertje: € 1.75

Alle melk- en yoghurtsmaken bevatten gepasteuriseerde eiproducten. Pistache gebruikt geen rauwe eiproducten.

Alle melk- en yoghurt smaken bevatten gepasteuriseerde melk (lactose]. Pistache gebruikt geen rauwe melk.

Sommige smaken bevatten een klein beetje alcohol. Op de smakenbordjes en op de leesmuur kunt u zien welke smaken dat zijn. 

De ingrediënten in het ijs van Pistache voldoen niet aan de spijswetten van de kasjroet. 

Het ijs van Pistache bevat geen gelatine, de snoepjes wel! الفستق الآيس كريم لا يحتوي على الجيلاتين، والحلويات تفعل! النكهات مع الكحول: يمكنك أن ترى هذا على لوحات نكهة.

Scroll to Top