Ik droom over ijsjes

Italiaans ambachtelijk ijs is al ruim 30 jaar mijn grootste passie. Het ijs bereiden, ijs scheppen en het runnen van de ijssalon is een intensieve en hectische klus. Toch kan ik niets leukers bedenken en heb ik gelukkig een fijn team om mij heen.

“Yes I can”!

Mijn eerste ‘ijsbaan’ had ik in 1983 in Utrecht, en werd daar al snel verliefd op de ijsbereider. Drie jaar later openden wij onze eigen ijssalon met dagelijks 48 smaken. Dat waren romantische tijden, op de bezoekjes van de melkboer uit Groenekan na, want die stond ’s ochtends al om 6.30 uur op de stoep. Na vele mooie en leerzame jaren zijn wij onze eigen weg gegaan en heb ik de ijsknijper enkele jaren links laten liggen. Maar, de ‘ijskoorts’ bleef; ik miste de ijsjes. 

In januari 2009 keek ik ’s nachts vol bewondering naar de inauguratie van Obama. Hij werd de 44e president en ik werd 44 jaar. Hij kon ijsscheppen, ik ook. Hij was dol op ijs, ik ook. Toen hij zei: “yes we can” dacht ik: “yes I can”!, en heb ik de volgende morgen de eerste plannen op papier gezet.

Iedere dag een feestje

Vanwege mijn toenmalige functie in de buitendienst kende ik inmiddels de regio Hilversum redelijk goed. Na een grondig buurtonderzoek en pittige voorbereidingen kwam mijn droom op 23 juli 2009 uit. Op mijn verjaardag opende ik Pistache en is het voor mij nog steeds iedere dag een feest om mensen blij te maken met een ijsje.

Scroll to Top